Australië is een typische vertegenwoordiger van de Nieuwe Wereld. De wijnindustrie van dit land is sinds het eind van de vorige eeuw explosief gegroeid. De aanplant beslaat in totaal ‘slechts’ 150.000 hectare, maar het land is wel de vierde exporteur ter wereld. De wijnbouw is geconcentreerd in de zuidelijke en zuidwestelijke rand van Australië en, op een paar duizend kilometer afstand, in het westen bij Perth. De wijngebieden liggen nooit ver van de kust en er is altijd irrigatiewater beschikbaar. Het binnenland is te warm en te droog voor wijnbouw.
De meeste wijngaarden zijn te vinden in het zuiden, met Adelaide als epicentrum. Ongeveer 60% van de aanplant bestaat uit druiven voor rode wijn; de rest is bestemd voor witte wijn. Hoewel de herkomst steeds meer aandacht krijgt, zijn de Australiërs meesters in het blenden van wijnen uit diverse gebieden. Het gaat daarbij meestal om wijnen gemaakt van één druivenras of soms van twee, zoals shiraz en cabernet sauvignon. Dat zijn tegelijk de belangrijkste blauwe rassen, terwijl voor wit chardonnay en sémillon een hoofdrol spelen.
De wijn heeft een diepe crimsonrode kleur met paarse reflecties. Rijke en volle aroma's van pruimen en frambozen mengen zich met zoete specerijen, hints van chocolade en hartige tonen. Rijk, zoet en sappig fruit is in balans met de fluweelzachte tannines.
Hoewel Mount Langi Ghiran wijnen van verschillende druivenrassen maakt, is shiraz hun onbetwiste specialiteit. Hij geurt verleidelijk naar braam, pruim, viool, peper en ceder en is vol en soepel van smaak, met een evenwichtige frisheid en een lange afdronk.
Dieprood van kleur, krachtig en verfijnd van geur met zwarte bessen, bramen en een lichte houttoets in het aroma. De smaak zet zwoel, zacht en rond in en ontwikkelt zich krachtig en aromatisch met eiken en rijp fruit in de afdronk.