Wijnkist met Jean-Paul Brun Terres Dorées Beaujolais L'Ancien


€ 17,40 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket

Een echte voorvechter van behoud van typiciteit is ongetwijfeld Beaujolaisproducent Jean-Paul Brun. Als een van de pioniers in de streek besloot hij niet te chaptaliseren (suiker toevoegen aan de druivenmost voor meer alcohol in de wijn) en alleen natuurlijke gist te gebruiken.

Het resultaat is een fantastische rode Beaujolais met een authentieke smaak, wars van moderne gistgeuren. Een kwaliteit en stijl zoals die vroeger werd gemaakt.

In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zorgde deze werkwijze ervoor dat Beaujolais in Frankrijk dé favoriete brasseriewijn werd. De l'Ancien is het paradepaardje van Brun en hij maakt deze fraaie wijn van druiven van zijn oudste wijnstokken. De grote elegantie en verleidelijkheid steken scherp af tegen naar banaan en perendrups geurende 'fabriekswijn’.

Bruns ambachtelijke wijnen zetten serieuze sommeliers ertoe aan Beaujolais weer op hun wijnkaart te zetten. Deze elegante, fijn geurende rode wijn past uitstekend in de huidige trend van lichte en puur natuurlijke smaken.

Inhoud:

€ 17,40 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket
Even geduld a.u.b.