Duitsland is een wijnland met een koel klimaat, dat beroemd is om zijn wijnen in een eigen stijl: aromatisch en met frisse zuren. Een goede ligging van wijngaarden is in Duitsland van groot belang. De beste beschutting tegen koude lucht is te vinden in rivierdalen, zoals die van Rijn, Mosel, Main, Neckar en Ahr. Wijngaarden liggen daar vaak op steile hellingen. Het vlaggenschip van de Duitse wijnbouw is de druif riesling, met wijnen die in smaak variëren van strakdroog tot weelderig zoet. Goede, droge witte wijnen komen daarnaast van silvaner, maar ook steeds vaker van weissburgunder en grauburgunder, de Duitse versies van pinot blanc en pinot gris. De Duitsers maken ook uitstekende rode wijn van druiven als lemberger, saint laurent en vooral spätburgunder, de Duitse pinot noir.
Veel Duitse wijn komt op de markt als Qualitätswein trocken. Daarnaast kunnen wijnen op basis van het suikergehalte van de druiven in de volgende categorieën vallen (van het minst naar het meest zoet): Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Eiswein en Trockenbeerenauslese. Leden van de toonaangevende Verein Deutscher Prädikatsweingüter hebben een eigen topcategorie voor droge wijnen, het Grosses Gewächs.
Toegankelijke, droge witte wijn om te schenken bij de borrel, als aperitief en bij lichte gerechten met vis of witte asperges. Lichtgeel gekleurde, frisdroge witte wijn met een uitnodigende geur van rijpe peer, appel en toast.
Aromatische droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appels en peren. De smaak is fris en aanhoudend. Mooi te combineren met gepocheerde zoetwatervis of gerechten met een romige saus.
Duitse rode wijn met de geur van kersen, rode bessen en een milde eikentoon. De smaak is rijp en zacht. Een mooie wijn bij gevogelte, konijnstoof of een milde kaas.
Geurige Duitse witte wijn met een verleidelijk aroma van rijp wit fruit en bloemen. Krachtig en vol van smaak. Origineel aperitief, maar ook erg lekker bij zuurkool, zoetwatervis of pittige Aziatische gerechten.
De namen Clemens Busch en Marienburg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Marienburg is de duizelingwekkende, complexe, historische wijngaard in Pünderich, halverwege de Mittelmosel en Terrassenmosel. De wijngaard wordt gezien als een van de belangrijkste terroirs van de Mosel.
Sloe gin is een van de bekendste 'flavoured gin' soorten. Het zijn de bessen van de sleedoorn die de gin zijn typische kleur en geur geven Deze Monkey 47 is een zeer aromatische gin met een complexe neus waarin veel rood fruit aroma's aanwezig zijn.
Flesinhoud: 500 ml
Zeer zuivere Gin uit het Schwarzwald. Heerlijk om puur te drinken of in de mix met Fevertree of Fentiman's Tonic.
Flesinhoud: 500 ml
Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.
Karthäuserhof mag dan een van de acht oudste wijndomeinen ter wereld zijn, hun serie Bruno by Karthäuserhof is hartstikke jong en hip. De wijnen zijn vernoemd naar Bruno van Keulen, oprichter van de karthuizer monnikenorde.
Intense, frisdroge witte wijn met een delicate geur van witte bloemen, appel, perzik, limoenschil en amandel. De stijl is rank en tegelijk krachtig en levendig fris. Complexe, lange finale met fijne grapefruitbitters.
Prachtige, verfijnde rode wijn met een subtiele geur van aalbes, kers, pruim, laurier en ceder. Intens sappig met rijp rood fruit, fijne tannine en een goede fraîcheur in de smaak. Aanhoudende finale met nuances van cacao, toast en peper.
Jeugdige, robijnrode wijn met een delicate geur van rode bes, framboos, kers, rozenbottel, toast en vuursteen. Lichtvoetige stijl met puur, klein rood fruit, levendig frisse zuren en fijne tannine. De finale is lang en finesserijk. Heerlijk bij gestoofd lam, kalfsvlees, cannelloni met vier kazen of paddenstoelenragout.
Intens geurende witte wijn met nuances van grapefruit, perzik en een lichte rokerigheid. Ragfijn van structuur met veel verfijning en opwekkende frisheid. De afdronk is kristalzuiver en aanhoudend. Verfrissend om zo te drinken, of te combineren met vissalades of lichte voorgerechten met schaal- en schelpdieren.
Geurige droge witte wijn met nuances van rijp geel fruit, wat anijs en bloemen. De smaak zet fris en sappig in en eindigt evenwichtig met een aanhoudende afdronk. Prima bij koude schotels met vis, maar ook sushi of salades.