Snel kiezen
zoek op kenmerk
Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op smaak
Zoek op smaakprofiel

Whiskyproeverijen

Zaterdag 6 november: Online whiskyproeverij

Thema: Vatinvloed op de smaak van whisky

De geur en smaak van whisky wordt grotendeels bepaald door de rijping op eikenhouten vaten. Tijdens deze proeverij gaan we dieper in op wat een vat nu eigenlijk doet met de rijpende whisky.

Frank Handgraaf, van Whisky Import Nederland, neemt ons mee langs Amerikaans of Europees eiken, de invloed van toasting en seasoning, STR cask's en waarom wellicht vroeger alles beter was?!?

Om de basis te duiden starten we met een fresh spirit. Daarna proeven we nog 6 prachtige whisky's met uiteenlopende karakters, vooral bepaald door de rijping op verschillende type vaten. Een Glenburgie uit een bourbon barrel, een Teaninich uit een STR cask en een schitterende Auchentoshan uit een oloroso hogshead. Bovendien introduceren wij op de proeverij onze tweede eigen botteling: Wij zijn erg trots op deze single cask Alt a Bhainne uit een refill sherry butt. We sluiten af met een rokerige Islay whisky die qua geur en smaak ook duidelijk door het vat is beïnvloed.

Om deel te kunnen nemen aan deze zoom proeverij kunt u voor €22,50 een setje met 7 miniaturen (2,5 cl.) bij ons bestellen.

U kunt dit setje afhalen in de winkel of laten verzenden voor €5,00. Vervolgens krijgt u voorafgaand aan de proeverij een inlogcode om te kunnen deelnemen. De proeverij start zaterdag 6 november om 20.00 uur.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via deze link om een setje te bestellen.

Even geduld a.u.b.