Snel kiezen
Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op smaak
Zoek op smaakprofiel

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Gaia Wines Peloponnisos Monograph Assyrtiko 2022

Bijzondere witte wijn met een verfijnde geur van grapefruit, limoen en vuursteen. Verleidelijk fruitig, mondvullend en fris-droog. Licht ziltig in de finale. Heerlijk om zo te drinken, of perfect om te combineren met fruits de mer en gegrilde visgerechten.

Perswijn
2022
Perswijn: 4,5 sterren

Heel fris, zuiver, bloemig, grapefruit, vuursteen, fijne zuren, maar intens
8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Gaia maakt hartverscheurende assyrtiko op de vulkanische gronden van Santorini. Maar door oprukkend toerisme raakt grond op het eiland schaars, en Grieken hebben van oudsher expansiedrang. Deze Monograph assyrtiko komt van Gaia’s tweede winery, op het vasteland gelegen in de heuvels van de Peloponnesos. Wat minder uitschietend met de uitroeptekens, maar niet minder gul in krokante citrus en passievrucht. Met kekke zuren, fijne bitters dit jaar, een fijne kruidigheid en wat minder snoeperig dan een voorgaande versie.

13,40

Vanaf 12 flessen 12,30 per fles

Gaia Wines Santorini Wild Ferment Assyrtiko 2023

Griekse, droge witte wijn met een pittige, kruidige geur en een krachtige, frisse smaak. Gemaakt van assyrtikodruiven. Lekker bij gegrilde vis of schaal- en schelpdieren.

17,5
Jancis Robinson
2022
JancisRobinson.com: 17,5 punten

But on the palate, this is deliciously crisp and saline, with herbal freshness and marked intensity. Deep and very long and so fresh. Perfect combination of site and variety.
Perswijn
2022
Perswijn: 4,5 sterren

Kruidig, vuursteen, citroen en zoete perzik, vanille, intens, zoetzuur, romig, goede lengte
17,5
Jancis Robinson
2022
JancisRobinson.com: 17,5 punten

Has the smell and taste of the sea. Intense, textured and has both a creaminess and a grip. A standout in this tasting. Salty finish.
WineLife
2021
WineLife:

De vibrerende zuren en minerale smaak komen wel degelijk van de bodem met grijs puimsteen en vulkanische as. Zinnenprikkelend aperitief.
Even geduld a.u.b.