Misty Cove

Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland - Marlborough

De naam  Misty Cove is in Central Otago wat vreemd, want het verwijst naar de fjordenkust bij Marlborough, het walhalla voor Sauvignon Blanc aan de noordkant van het Zuider Eiland. Bailey’s belangrijkste wijn, Sauvignon Blanc dus, komt daar vandaan. Hij heeft er 15 hectare eigen wijngaard. Voor zijn wijnen van buiten Marlborough kan hij een beroep doen op familie. Zijn vader heeft 10 hectare in Canterbury en een oom 4 hectare in Central Otago. Ook koopt hij fruit van druiventelers. De mist boven de Marlborough Soundsbracht Bailey tot de naam Misty Cove. Het weer in de wijngaarden in de omgeving van de Sounds wordt gekenmerkt door een afwisseling van koele nachten en zonnige dagen. Een essentieel gegeven voor langzame rijping. De arme bodem is een andere belangrijke kwaliteitsfactor.  Pinot noir betrekt Bailey uit de Gibbston Valley in Central Otago uit percelen op een hoogte van 320 tot 420 meter boven zeeniveau en met bodems waarin schist en alluviaal materiaal de ondergrond vormen. In de winter daalt het kwik hier tot -6, in de zomers lopen de temperaturen op tot 30 ºC.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.