Snel kiezen
Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op smaak

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Pedro Ximénez

Pedro Ximénez – meestal afgekort als PX – is de naam van een type sherry, gemaakt in het Zuid-Spaanse Jerez, dat nogal afwijkt van de droge sherry’s. PX is namelijk heel donker van kleur, weelderig zoet en bijna stroperig dik, met smaken van onder andere appelstroop, koffie, chocola en rozijnen. Door de druiven (van het ras pedro ximénez, waarnaar de wijn vernoemd is) na de pluk te laten drogen, worden heel hoge suikerwaarden bereikt. Zodra de wijn gaat gisten, wordt hij met alcohol versterkt, waardoor hij zijn fruitige smaken houdt. Daarna rijpt hij in houten vaten, wat complexiteit aan de smaak toevoegt. PX is heel verleidelijk om zo aan te nippen of als glaasje naast een espresso. Ook erg lekker bij ijs, chocola en gebak met vijgen of dadels – of gewoon als dessert op zichzelf.


Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez 1927

Karaktervol sherry type wijn met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.

Por Favor
1927
Por Favor Spanje:

De wijn rijpt gedurende vijf jaar in een solera die in 1927 is gestart. In dit systeem worden wijnen van zeer verschillende oogstjaren met elkaar gemengd. Gedroogd fruit en blauwaderkazen zullen zich volledig thuis voelen bij de zeer intense en diepe smaak van deze natuurlijk zoete wijn met een vleug van pruimen en chocolade.
Even geduld a.u.b.