Snel kiezen
Zoek op kenmerk
Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op smaak
Zoek op smaakprofiel

Puech Haut is één van de mooiste wijnhuizen in de Franse Languedoc. De wijnen behoren tot de meest verfijnde uit de gehele regio.

In het Provençaals betekent puech heuvel of kleine berg. De grond bevat met name kalk en klei en zit vol met grote ronde keien. De ondergrond heeft hierdoor uitstekende drainage. Het heerlijke mediterrane klimaat draagt zorg voor optimale rijpheid van de druiven.

Gérard Bru begon in 1990 zijn wijnbedrijf. Door de verkoop van zijn conglomeraat aan bedrijven met in totaal 500 medewerkers, had hij genoeg kapitaal om zijn jongensdroom te verwerkelijken. Hij stopt vanaf dat moment al zijn energie en veel kapitaal in zijn Château Puech Haut. Hij trok de beste consultants aan, zoals Michel Rolland en Philippe Cambie.

Vanaf het begin krijgen de wijnen van Puech Haut lovende kritieken en hoge waarderingen. Zijn wijnen staan op wijnkaart van menig sterren restaurant. Dit geldt niet alleen voor zijn topcuvées, zeker ook voor zijn "basis"wijnen. Kortom: zeer het proberen waard!

Even geduld a.u.b.